Oncologisch Centrum Amsterdam

Keurmerken en accreditaties

 

NIAZ

NIAZ

De NIAZ-accreditatie is een kwaliteitskeurmerk voor de zorg dat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Deze accreditatie toont aan dat het BovenIJ ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet en adequate en veilige zorg biedt. Tevens hebben de ziekenhuizen laten zien voortdurend te werken aan verbetering.

CCKL

CCKL

De laboratoria van het BovenIJ ziekenhuis, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zijn geaccrediteerd door het CCKL, een onafhankelijke stichting voor de bevordering van de kwaliteit van laboratoriumonderzoek in de gezondheidszorg. Laboratoria die deze accreditatie hebben ontvangen gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen.

Roze Lintje

Roze Lintje

Alle drie de ziekenhuizen hebben het Roze Lintje van Borstkanker Vereniging Nederland, het keurmerk voor goede borstkankerzorg.

groene vinkje

Het Groene Vinkje

Alle drie de ziekenhuizen voldoen aan de gestelde minimale voorwaarden voor goede bloed- en lymfklierkankerzorg en darmkankerzorg. Het BovenIJ ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis hebben tevens het groene vinkje voor prostaatkanker.

Predikaat Stomazorg

Predikaat Stomazorg

Alle drie de ziekenhuizen voldoen aan de gestelde minimale voorwaarden voor goede stomazorg.

 CZ

CZ Beste zorg

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heeft de ‘Beste zorg’ erkenning van CZ gekregen.

 menzis topzorg

Menzis Topzorg

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heeft het predikaat Menzis Topzorg voor darmkanker en borstkanker.