Oncologisch Centrum Amsterdam

Oktober: extra aandacht voor borstkankerpatiënten

04/10/2017

In Nederland krijgt één op de acht vrouwen de diagnose borstkanker. Dat is niet alleen lichamelijk ingrijpend, maar kan ook flinke emotionele, psychische en sociale impact hebben. Het BovenIJ ziekenhuis en OLVG bieden daarom, naast medische zorg, persoonlijke begeleiding. Afgestemd op de individuele situatie en wensen van elke patiënt. Ieder jaar tijdens de landelijke borstkankermaand organiseren de casemanagers van OLVG en BovenIJ nóg iets extra’s voor borstkankerpatiënten.

Dit jaar zijn dit drie speciale themamiddagen  met extra aandacht voor voeding en beweging. Beide kunnen helpen om kanker en chemotherapie beter te doorstaan en er sneller van te herstellen.

6 oktober BovenIJ ziekenhuis – Verwenmiddag ‘een moment voor uzelf

Op vrijdag 6 oktober a.s. organiseren wij een speciale verwenmiddag. Deze middag is bedoeld als een cadeautje voor alle borstkankerpatiënten die in het BovenIJ ziekenhuis behandeld worden. Met gratis activiteiten en workshops. Bijvoorbeeld een mozaïek-  of schilderworkshop. Of een massage, hand of nagelverzorging,  huid of oedeemtherapie en er is een kapper aanwezig. Ook is er een informatiemarkt met kraampjes. Bekijk het volledige programma op onze website.

11 oktober OLVG West – Informatiebijeenkomst: Borstkanker, hoe nu verder?

Wat kan het effect zijn van voeding tijdens en na de behandeling van borstkanker? Wat kan ik verwachten van de nacontroles? Wat kunnen de late gevolgen zijn van borstkanker? Artsen, verpleegkundigen en andere deskundigen geven antwoord op deze en vele andere vragen tijdens deze informatiebijeenkomst op OLVG, locatie West.

Een groot gedeelte van de dag is er ook een informatiemarkt in de centrale hal van het ziekenhuis. Hieraan nemen verschillende patiëntenverenigingen deel en wordt onder andere informatie over pruiken en borstprotheses gegeven. Bekijk voor meer informatie het programma van de informatiemarkt en -bijeenkomst.

19 oktober – Clinic: Boksen tegen borstkanker in de Vondelgym

Beweging is heel belangrijk voor het herstel tijdens en na de behandeling van borstkanker. Helaas is het niet altijd makkelijk om in beweging te komen of te blijven. Daarom organiseren we in samenwerking met de Vondelgym een sportieve middag met bokslessen en aandacht voor gezonde voeding. Bekijk voor meer informatie het volledige programma van de clinic.

Oncologisch Centrum Amsterdam

OLVG en het BovenIJ ziekenhuis vormen samen het Oncologisch Centrum Amsterdam. Ook op het gebied van borstkankerzorg werken de ziekenhuizen nauw samen. Twee keer per week is er een multidisciplinair overleg waarbij de borstkankerpatiënten van beide ziekenhuizen gezamenlijk worden besproken.

Het oncologisch Centrum behandelt meer dan de helft van de patiënten met kanker of de verdenking hierop in Amsterdam en omstreken. Dat doen wij met inzet van de nieuwste medische inzichten en technieken. Betrokken, toegewijd en altijd met oog voor de mens achter de patiënt.

 

 

meer nieuws