Oncologisch Centrum Amsterdam

Oncologisch Centrum Amsterdam ontvangt opnieuw roze lintjes

11/07/2017

OLVG en BovenIJ ziekenhuis hebben opnieuw het roze lintje ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Jaarlijks reikt BVN de lintjes uit, als keurmerk voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg.

Ziekenhuizen worden jaarlijks door BVN beoordeeld in de Monitor Borstkankerzorg. Er wordt getoetst op verschillende criteria wat betreft zorgaanbod, ervaring, samenstelling van het behandelteam en ervaringen van patiënten. Ook wordt er gekeken in hoeverre ziekenhuizen patiënten in staat stellen zelf een keuze te maken over hun behandeling. Het roze lintje helpt patiënten bij het kiezen voor goede borstkankerzorg die aansluit op specifieke wensen.

Samenwerking Oncologisch Centrum Amsterdam

OLVG en BovenIJ ziekenhuis werken op het gebied van borstkankerzorg nauw samen. Zo bespreken artsen uit beide ziekenhuizen gezamenlijk diagnose en behandelplan van elke patiënt in een multidisciplinair overleg. Borstkankerpatiënten uit het BovenIJ ziekenhuis worden door de eigen chirurg op locatie West van OLVG geopereerd.

Ieder jaar worden ongeveer 400 patiënten met borstkanker behandeld binnen het oncologisch samenwerkingsverband. Door deze intensieve samenwerking kunnen patiënten voor behandeling altijd terecht bij een ziekenhuis bij hen in de buurt. Verpleegkundig specialist Marieke Arnolds-Bouw: ‘Dankzij de samenwerking kunnen vrouwen bij een vermoeden van borstkanker binnen 24 uur terecht op één van de drie locaties van onze ziekenhuizen. Hierdoor krijgen zij zo snel mogelijk duidelijkheid.’

Meer informatie over onze borstkankerzorg vindt u op de websites van OLVG en BovenIJ ziekenhuis.

meer nieuws