Oncologisch Centrum Amsterdam

Themamiddag voor (ex)kankerpatiënten: omgaan met vermoeidheid

29/11/2017

Vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht bij mensen met kanker. En dat is niet verwonderlijk, want lichamelijk en emotioneel gebeurt er in korte tijd vaak heel veel. Speciaal voor mensen met verminderde energie tijdens en na de behandeling van kanker, organiseren Het BovenIJ ziekenhuis en OLVG op 15 december de themamiddag Energie! Omgaan met vermoeidheid.

Programma

Tijdens deze themamiddag delen verschillende sprekers hun kennis en ervaring over omgaan met vermoeidheid. Zo vertelt Annemarie Beintema, fysiotherapeut bij Cancer Care Center, over de positieve invloed van beweging. Jorrien Teixera de Mattos-vander Burg, psycholoog van OLVG, legt uit hoe cognitieve gedragstherapie het energiepeil positief kan beïnvloeden. Daarnaast is Slaapdeskundige Rob de Ron te gast en is er een workshop Meditatie, verzorgd door Satu Sattwa Karjalainen, oncologieverpleegkundige en meditatiedocent.

Meer Energie! – Middagen

Het BovenIJ ziekenhuis en OLVG organiseren komend jaar meer Energie! – middagen voor mensen met verminderde energie tijdens en na de behandeling van kanker. Zo komen onder andere de thema’s ‘chronische pijn’, ‘omgaan met hormonale verandering’ en ‘de invloed van voeding’ aan bod.

Aanmelden

Deelname aan de themamiddag is gratis. Bekijk de agenda voor meer informatie over het programma. U kunt zich aanmelden via: info@OncologischCentrumAmsterdam.nl

Deze middag wordt u aangeboden door: Het BovenIJ ziekenhuis, OLVG, Cancer Care Center en Sattwanu.

meer nieuws